Ajax hoopt dat Stekelenburg tegen AS Roma kan keepen

7 april 2021 12:48:35

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog onzeker of Maarten Stekelenburg donderdag voor Ajax in actie kan komen tijdens de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. "We bekijken het van uur tot uur", zei trainer Erik ten Hag. "Het is geen blessure voor de lange termijn. Maar we weten niet of hij dit duel al haalt."

De 38-jarige Stekelenburg haakte zondag tijdens de warming-up van het uitduel met sc Heerenveen af met een knieblessure. Hij werd vervangen door Kjell Scherpen, de derde doelman van Ajax.

Achter de naam van Perr Schuurs (knie) staat ook nog een vraagteken. Sean Klaiber ontbrak woensdag op de training omdat hij vader is geworden. Trainer Ten Hag mist donderdag de geblesseerde Daley Blind en Noussair Mazraoui. Ook eerste doelman André Onana (dopingschorsing) en Sébastien Haller (niet speelgerechtigd) zijn niet inzetbaar.

Nicolás Tagliafico, David Neres, Devyne Rensch en Schuurs kunnen zich tijdens het thuisduel van Ajax geen kaart meer permitteren. Ze zijn geschorst voor de return van volgende week donderdag in de Italiaanse hoofdstad als ze door de Russische scheidsrechter Sergej Karasev bestraft worden.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg/Scherpen; Rensch, Timber, Martínez en Tagliafico; Álvarez, Klaassen en Gravenberch; Antony, Tadic en Neres.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021