Stekelenburg wil ook volgend seizoen eerste doelman bij Ajax zijn

2 mei 2021 17:47:10

AMSTERDAM (ANP) - Met de kampioensschaal in zijn hand besefte Maarten Stekelenburg dat je in het voetbal weinig kan voorspellen. "Toen ik vorig jaar hier terugkeerde bij Ajax deed André Onana het geweldig", zei hij. "Hij was de eerste man, totdat hij plotseling werd geschorst. Toen moest ik het plotseling invullen. Dat heb ik denk ik wel aardig gedaan."

Met Stekelenburg in het doel werd Ajax kampioen en veroverde het twee weken geleden de KNVB-beker. De 38-jarige doelman is nu de oudste speler die met Ajax kampioen is geworden. Alleen Pim Doesburg (43 jaar/PSV), Jan Heintze (39 jaar/PSV) en Sander Boschker (39 jaar/ FC Twente) waren ouder toen ze landskampioen van Nederland werden. "Ik las net dat ik weer een record rijker ben bij Ajax", lachte Stekelenburg.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet voor het gewonnen kampioensduel met FC Emmen (4-0) doorschemeren dat de kans groot is dat André Onana, die een dopingschorsing uitzit, na dit seizoen verkocht wordt. Stekelenburg blijft nog een jaartje. Blijft hij eerste doelman en wordt Remko Pasveer die van Vitesse overkomt de tweede keeper van Ajax komend seizoen? Of gaat Ajax de transfermarkt op voor een definitieve opvolger van Onana?

"Ook al halen ze twaalf nieuwe doelmannen", antwoordde Stekelenburg. "Ik wil in de voorbereiding laten zien dat ik de beste ben. Maar eerst willen we dit seizoen goed beëindigen en hopelijk komt er voor mij nog een EK dan."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021