Gezondheidsproducten

Volgens de Code Aanprijzing Gezondheidsproducten (CAG) is de definitie van gezondheidsproducten: voedingssupplementen en andere warenwetproducten die eruitzien als geneesmiddelen en/of waarvan wordt geclaimd dat ze invloed hebben op je gezondheid. Gezondheidsproducten zijn geen geneesmiddelen. Een medisch hulpmiddel is soms ook een gezondheidsproduct. Binnen gezondheidsproducten wordt er onderscheid gemaakt tussen producten voor inwendig en uitwendig gebruik. Gezondheidsproducten voor inwendig gebruik zijn meestal voedingssupplementen.

Uitwendige gezondheidsproducten

Uitwendige gezondheidsproducten worden niet ingenomen, maar worden uitwendig gebruikt. Denk hierbij aan de meeste spier- en gewrichtsbalsems, littekenzalf, zonnebrandcrème en oog- en oordruppels. Je mag ervan uitgaan dat uitwendige gezondheidsproducten niet vervuild zijn met dopingstoffen. Het blijft wel belangrijk om altijd de ingrediëntenlijst zorgvuldig te checken op dopingstoffen.

Vragen? Mail of WhatsApp ons!

Heb je vragen over dopingstoffen in gezondheidsproducten? Stuur dan een e-mail naar dopingvragen@dopingautoriteit.nl of stel je vraag via WhatsApp (06-11226200). Je vraag wordt binnen één werkdag beantwoord.