13 NADO's: 'Er dient nog veel werk verzet te worden'

25 januari 2019

13 Nationale Anti-Doping Organisaties, waaronder de Dopingautoriteit, hebben een statement naar buiten gebracht over de beslissing van WADA om Rusland niet opnieuw te schorsen. De NADO's erkennen dat er stappen zijn gemaakt, maar zien nog geen reden voor een feestje. 'Er dient nog veel grondig werk verzet te worden voordat er een bladzijde over het grootste dopingschandaal aller tijden omgeslagen kan worden'. 

Het gehele statement is uitgebracht in een Press Release

Achtergrond statement

De uitkomsten van het onderzoek van de WADA Independent Commission (onder voorzitterschap van Richard McLaren) naar de situatie in Rusland hebben duidelijk gemaakt dat het bestaande anti-dopingsysteem niet is ingericht voor het aanpakken van het soort corruptie dat in Rusland is aangetroffen.

In reactie hierop stelt een groep van Nationale Anti-Doping Organisaties hervormingen voor. Het doel van de hervormingen is om schone sporters beter te beschermen, vertrouwen in het anti-dopingsysteem te herstellen en herhaling van dopingschandalen te voorkomen.

Eerdere (pers)berichten van Nationale Anti-Doping Organisaties over hervormingen verschenen in augustus 2016, oktober 2016, januari 2017, september 2017, januari 2018, juni 2018, oktober 2018 en januari 2019

13 NADO's: 'Er dient nog veel werk verzet te worden'