Sporttribunaal CAS behandelt dopingzaak Ajax-keeper Onana

2 juni 2021 03:30:00

LAUSANNE (ANP) - Het internationaal sporttribunaal CAS behandelt woensdag de dopingzaak van André Onana. De doelman van Ajax vecht voor het hof in Lausanne de schorsing van twaalf maanden aan die de Europese voetbalbond UEFA hem op 5 februari oplegde.

De 25-jarige Onana testte vorig jaar oktober bij een onaangekondigde dopingcontrole positief op furosemide. Het verboden middel zat in de plaspillen van zijn zwangere vrouw, die de keeper voor aspirines had aangezien toen hij zich niet lekker voelde. De UEFA geloofde dat er geen opzet was bij de doelman uit Kameroen, maar schorste hem voor nalatigheid.

Furosemide is een vochtafdrijvend middel, dat wordt gezien als maskeringsmiddel voor prestatiebevorderende producten. Het staat daarom op de internationale lijst van verboden middelen.

Onana vindt dat hij 'buitensporig' zwaar is gestraft en zal vrijspraak bepleiten, vertelde zijn advocaat Dolf Segaar eerder aan het ANP. De doelman zit niet lijfelijk tegenover de rechters die zijn zaak beoordelen, de zitting loopt via een videoverbinding. Het CAS zal later uitspraak doen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021