Geschorste Ajax-doelman Onana gehoord door sporttribunaal CAS (2)

2 juni 2021 12:45:41

N i e u w bericht, meer informatie na 4e alinea

LAUSANNE/AMSTERDAM (ANP) - Drie arbiters van het internationaal sporttribunaal CAS hebben woensdag in een vier uur durende onlinezitting de standpunten gehoord van de Europese voetbalbond UEFA en Ajax-doelman André Onana, over diens schorsing voor een jaar wegens overtreding van de dopingregels. Onana (25) ging in beroep tegen de straf en vroeg het CAS om geen dan wel een lagere straf.

Onana werd bijgestaan door advocaat Dolf Segaar en vertegenwoordigers van Ajax. De doelman werd eind 2020 positief bevonden na een dopingtest. Naar eigen zeggen kwam dat omdat hij per ongeluk een pilletje van zijn vrouw had gepakt, terwijl hij een aspirine wilde gebruiken. Dat pilletje bevatte het verboden middel furosemide. De UEFA schorste Onana voor twaalf maanden, een straf die inging op 4 februari.

Ajax meldt dat Onana zijn verhaal goed heeft kunnen overbrengen en de arbiters ruim de tijd hebben genomen om naar zijn betoog te luisteren.

In de periode van zijn schorsing mag de doelman aan geen enkele sportactiviteit deelnemen en is hij ook niet welkom op de training van zijn club. Dat valt hem zwaar, liet Onana nogmaals weten. De Europese voetbalbond wil dat het CAS vasthoudt aan de twaalf maanden schorsing.

Advocaat Segaar kon niet aangeven wanneer een uitspraak kan worden verwacht. "Er valt nu weinig over te zeggen. De uitspraak volgt zo spoedig mogelijk, wordt dan gezegd. Maar wanneer dat is weet ik ook niet", aldus Segaar na de zitting.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021