Japan gaat 18.000 medewerkers Olympische Spelen vaccineren

11 juni 2021 11:42:19

TOKIO (ANP/AFP) - Zo'n 18.000 medewerkers aan de Olympische Spelen worden volgende week in Japan gevaccineerd tegen het coronavirus. Het gaat onder meer om scheidsrechters, personeel in het olympisch dorp, medewerkers van de dopingcontroles en Japanners die op de luchthaven alle buitenlandse gasten ontvangen. Ook een deel van de 70.000 vrijwilligers wordt gevaccineerd.

"We vaccineren de mensen die regelmatig contact zullen hebben met de atleten", zei voorzitter Seiko Hashimoto van het organisatiecomité. Het vaccineren begint eind volgende week, op een speciaal daarvoor ingerichte locatie. Het is de bedoeling dat de 18.000 mensen waar het om gaat kort voor de openingsceremonie van de Spelen op 23 juli hun tweede prik krijgen.

In Japan is het vaccineren van de bevolking traag op gang gekomen. Pas 4 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd. Een meerderheid van de Japanners ziet de komst van sporters uit zo'n tweehonderd landen dan ook eigenlijk helemaal niet zitten. Ze zijn bang voor verdere verspreiding van het coronavirus. De groei van het aantal besmettingen is de afgelopen periode afgenomen.

Hashimoto heeft de leiders van de G7, die dit weekeinde bij elkaar komen in Groot-Brittannië, opgeroepen om hun steun uit te spreken voor het doorgaan van de Spelen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021