Atlete Houlihan vier jaar geschorst, geeft schuld aan burrito

15 juni 2021 13:43:09

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse atlete Shelby Houlihan is voor vier jaar geschorst nadat ze positief was getest op de anabole steroïde nandrolon. Volgens de 28-jarige specialiste op de middellange afstand komt de positieve test door het eten van een burrito met varkensvlees.

"Ik wil heel duidelijk zijn. Ik heb nog nooit prestatieverhogende middelen gebruikt", zei Houlihan, de Amerikaanse recordhouder op de 1500 en 5000 meter. "Ik had nog nooit van nandrolon gehoord." Volgens de atlete is bij het WADA (wereldantidopingbureau) al enige tijd duidelijk dat het eten van varkensvlees kan leiden tot een positief resultaat voor nandrolon. Ze beweert dat ze vlak voor haar positieve test een burrito met varkensvlees heeft gegeten.

In januari werd Houlihan voorlopig geschorst na de positieve test. Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) heeft de schorsing omgezet in een definitieve straf. "Ik ga door met vechten om mijn onschuld te bewijzen", benadrukte Houlihan, die door de schorsing de Olympische Spelen in Tokio mist.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021