Atlete Felix (35) gaat op voor vijfde Spelen

21 juni 2021 10:24:41

EUGENE (ANP/RTR) - De Amerikaanse atlete Allyson Felix kan zich opmaken voor haar vijfde Olympische Spelen. De inmiddels 35-jarige sprintspecialiste plaatste zich bij de Amerikaanse trials in Eugene voor Tokio op de 400 meter. Ze eindigde in de race als tweede in 50,02. Quanera Hayes won in 49,78. Felix is in het bezit van zes gouden olympische medailles en drie zilveren. Ook veroverde ze twaalf wereldtitels outdoor.

Felix moest er in Eugene hard voor werken om bij de eerste drie te eindigen. In de laatste 50 meter bleek ze nog over een extra versnelling te beschikken en stelde ze haar olympisch ticket veilig. Felix rolde na de finish op haar rug en trappelde van geluk met haar benen in de lucht. "Dit is heel bijzonder. Het was een heel gevecht om hier te komen en als ik iets goed kan is het vechten", aldus Felix, die er lang uit was vanwege een zwangerschap. Dochtertje Camryn was op de tribunes getuige van de race van haar moeder.

Trayvon Bromell won bij de trials de 100 meter in 9,80. Hij spurtte eerder dit jaar naar 9,77 en voert daarmee de wereldranglijst aan. Bromell is een belangrijke kandidaat om de Jamaicaanse legende Usain Bolt op te volgen als olympisch kampioen op de 100 meter.

Brianna McNeal eindigde op de 100 meter horden als tweede in 12,51 en de olympisch kampioene van Rio 2016 zou daarmee een ticket voor Tokio hebben bemachtigd, ware het niet dat een dopingschorsing van 5 jaar haar boven het hoofd hangt. De 29-jarige kreeg deze zware straf voor het knoeien met een dopingtest. McNeal is in beroep gegaan bij het hof van sportarbitrage CAS in Lausanne. Het Zwitserse tribunaal keurde goed dat ze in afwachting van haar beroepszaak mocht meedoen aan de trials.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021