Gouden sprinter Jacobs zegt Britten naar zichzelf te kijken

13 augustus 2021 13:06:41

ROME (ANP/DPA/RTR) - De Italiaanse tweevoudig olympisch sprintkampioen Lamont Marcell Jacobs zegt dat de Britten wat betreft dopingbeschuldigingen beter naar zichzelf kunnen kijken. Sprinter Chijindu Ujah, winnaar van zilver op de 4x100 meter met het Britse team, werd donderdag voorlopig geschorst na een positieve dopingtest op preparaten (SARM's) tijdens de Spelen van Tokio.

"Enkele dagen geleden hebben ze nog onwaarheden over mij gemeld en nu zitten ze in de situatie dat hun eerste loper op de estafette positief heeft getest", zei Jacobs tegen de Italiaanse zender Rai 1. "Ik moet erom lachen, als ik denk aan de mensen die spraken zonder na te denken en nu naar zichzelf moeten kijken."

Jacobs had zelf alle dopingbeschuldigingen van de hand gewezen. "Ik heb zo hard gewerkt en veel opofferingen gedaan. Ik wilde geen aandacht besteden aan mensen die niet weten waar ze over spreken", zei de Italiaan, die in Tokio goud pakte op de 100 meter en met zijn ploeg op de 4x100 meter, in reactie op berichten in Britse media dat dopinggevallen vaak gaan over verrassend doorgebroken sterren in de atletiek.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021