Vinokoerov volgend jaar terug als teambaas bij Astana

16 augustus 2021 10:31:53

LUXEMBURG (ANP) - Alexander Vinokoerov, de in juni ontslagen chef van de Kazachstaanse wielerploeg Astana, keert in seizoen 2022 terug als teambaas. De 47-jarige Vinokoerov zal zich opnieuw gaan bezighouden met de sportieve leiding en het vastleggen van nieuwe renners en staf.

Vinokoerov, die als renner betrokken was bij de oprichting van het team, werd eerder om "persoonlijke redenen" aan de kant gezet. Als renner won hij de Ronde van Spanje, de Amstel Gold Race en olympisch goud in de wegwedstrijd bij de Spelen van Londen. Hij werd ook geschorst vanwege dopinggebruik.

Het WorldTour-team maakte maandag bekend dat de Kazachse aandeelhouder, een groep staatsbedrijven van het land, ook volgend jaar als hoofdsponsor aan de ploeg verbonden blijft. Eerder deze maand werd bekend dat de ploeg het Canadese bedrijf Premier Tech na vijf jaar kwijtraakt als medesponsor. De Kazachse aandeelhouder gaat nu als enige eigenaar en naamgever van het team door. Het wordt het 17e seizoen voor de hoofdsponsor, die vanaf het begin bij de ploeg betrokken is.

Astana beleeft tot nu toe een matig seizoen. Het team boekte tien overwinningen, waaronder de nationale titels in Spanje van Omar Fraile en Kazachstan met Yevgeniy Fedorov en etappezeges in de Dauphiné van Alexey Lutsenko en de Ronde van het Baskenland met Alex Aranburu en Ion Izagirre.

Astana hoopt de op korte termijn de samenstelling van de ploeg voor volgend jaar rond te hebben.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021