Ajax rekent op vertrek Neres en Onana

29 augustus 2021 17:44:54

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verwacht dat David Neres en André Onana de komende dagen nog vertrekken bij Ajax. "De kans is klein dat Neres er volgende week nog is", zei directeur voetbalzaken Marc Overmars voor de winst op Vitesse (5-0). "Ik verwacht dat Onana nog weggaat", zei trainer Erik ten Hag.

Ajax versterkte zich deze zomer met de vleugelaanvallers Steven Berghuis en Mohamed Daramy. Tegen Vitesse startten zondag Dusan Tadic en Antony op de flanken. "Wat dat betreft zou het een goede zaak zijn als er op die positie nog wat gaat gebeuren", doelde Overmars op een vertrek van Neres.

Nicolás Tagliafico mag ook vertrekken bij Ajax. "We hebben met hem afspraken gemaakt die we na moeten komen", zei Overmars. Onana mag vanaf 4 september weer trainen, na een dopingschorsing. Vanaf november mag hij ook weer wedstrijden spelen. Ten Hag wilde nog niet zeggen of Onana volgende week weer bij Ajax gaat trainen als zijn transfer niet doorgaat. "Dat zien we dan wel weer, maar ik weet wat er speelt. Hij gaat nog wel denk ik."

Ten Hag verwacht dat Mohamed Daramy de laatste aankoop van Ajax van deze transferperiode is. "Maar je weet het met Overmars maar nooit", lachte hij. "Misschien geeft hij de trainer nog wel een cadeau."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021