Ajax-doelman Stekelenburg mist rest van seizoen door heupoperatie (2)

6 oktober 2021 16:18:16

N i e u w bericht, meer informatie na 1e alinea

AMSTERDAM (ANP) - Doelman Maarten Stekelenburg komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. De Amsterdamse club meldt dat Stekelenburg een operatie moet ondergaan. De 39-jarige doelman stond al enige tijd aan de kant vanwege een liesblessure.

"Ik moet aan mijn heup geopereerd worden om van mijn liesklachten af te komen", zegt Stekelenburg op de website van de club. "Daarna volgt een maandenlange revalidatie. Ik ga van het ene uiterste naar het andere. Toen ik in 2020 terugkwam bij Ajax had ik niet kunnen vermoeden dat ik hier als basisdoelman de dubbel zou winnen."

Stekelenburg keerde terug bij Ajax nadat hij bij het Engelse Everton enkele seizoenen voornamelijk op de bank had gezeten. Hij zou tweede doelman worden achter André Onana, maar die werd een jaar geleden geschorst wegens overtreding van de dopingregels. Daarop werd Stekelenburg eerste doelman en keerde hij zelfs terug in het Nederlands elftal. "Ik had ook nooit verwacht dat ik met Oranje bij het EK op doel zou staan. Ik stopte daarna als international om me volledig op Ajax te kunnen richten. En nu zit opeens mijn seizoen erop door deze blessure, daar baal ik vreselijk van."

Stekelenburg was doelman in de door Oranje verloren WK-finale van 2010 tegen Spanje. Hij kwam tot 63 interlands.

De plaats van Stekelenburg wordt bij Ajax al enige tijd ingenomen door de 37-jarige Remko Pasveer, deze zomer overgekomen van Vitesse. Onana keert in november terug na zijn schorsing, maar de Kameroener heeft een conflict met Ajax omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021