Nederland dankzij goud van Wüst naar derde plek medaillespiegel

7 februari 2022 15:44:58

BEIJING (ANP) - De Nederlandse equipe is op de derde dag van de Winterspelen in Beijing naar de derde plaats gestegen in het medailleklassement. TeamNL vergaarde goud met Ireen Wüst op de 1500 meter bij het schaatsen, zilver met Suzanne Schulting op de 500 meter bij het shorttrack en brons met schaatsster Antoinette de Jong op de 1500 meter. Met twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille heeft Nederland nu vijf medailles.

Zweden leidt met drie keer goud. Skiester Sara Hector leverde de derde gouden plak door de reuzenslalom te winnen. In de medaillespiegel telt het aantal gouden medailles zwaarder dan het totale aantal medailles.

Rusland is de nummer 2 in de stand met in totaal zeven medailles, waarvan twee gouden, drie zilveren en twee bronzen. De Russen, die vanwege hun dopingschorsing onder neutrale vlag meedoen als sporters van het Russisch Olympisch Comité, wonnen teamgoud bij het kunstrijden.

Gastland China staat vierde met twee keer goud en twee keer zilver. Ziwei Ren bezorgde de Chinese ploeg de tweede gouden medaille met zijn zege op de 1000 meter bij het shorttrack. Duitsland staat vijfde met twee gouden en een zilveren plak. Denise Herrmann schonk de Duitse ploeg de tweede gouden plak door haar winst op de 15-kilometerwedstrijd in het biatlon. Noorwegen zakte van de eerste naar de zesde plaats. De Scandinavische ploeg kreeg er alleen een bronzen medaille bij.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022