Nageeye haalt finish niet in marathon WK, zege Ethiopiër Tola

17 juli 2022 17:39:52

EUGENE (ANP) - Abdi Nageeye heeft op de marathon bij de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene geen medaille kunnen pakken. Hij haalde zelfs de finish niet, omdat hij in de laatste kilometer uitstapte. De marathon werd gewonnen door Tamirat Tola uit Ethiopië, die een tijd van 2.05.36 liep. Dat betekende een kampioenschapsrecord.

De 30-jarige Tola passeerde de finish 1 minuut en 9 seconden eerder dan zijn landgenoot Mosinet Geremew. Na afloop vielen de twee Ethiopiërs elkaar in de armen. Het brons was voor de Belg Bashir Abdi, die 1.13 toegaf op de winnaar.

Nageeye (33) was gestart als een van de favorieten. Hij verraste vorig jaar op de Olympische Spelen met zilver en won dit voorjaar de marathon van Rotterdam in een Nederlands record van 2.04.56.