Herzog ontbreekt bij getuigenverhoor (2)

20 januari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - Adrienne Herzog heeft donderdag verstek laten gaan bij een getuigenverhoor voor de rechtbank in Madrid inzake een groot dopingschandaal in de Spaanse sportwereld. De Nederlandse atlete had zich volgens diverse Spaanse media in Madrid moeten melden om helderheid te verschaffen over haar eventuele rol in Operación Galgo. Herzog verblijft momenteel in de Verenigde Staten.

Eind vorig jaar stuitte de Spaanse justitie op een omvangrijke dopingzaak rond de Spaanse atletiektrainer Manuel Pascua, bij wie ook Herzog sinds begin 2009 trainde. De naam van de Nederlandse atlete dook ook op in het dopingonderzoek.

Donderdag meldde de Spaanse atleet Alemayehu Bezabeh zich wel bij de onderzoeksrechter. Hij herhaalde zijn verhaal van december dat hij door Pascua is aangezet tot dopegebruik.

In Nederland was de Atletiekunie niet op de hoogte van het feit dat Herzog zich in Madrid bij de rechtbank moest melden. ,,We hebben in deze zaak contact met de Spaanse atletiekbond, maar ook die wordt door de autoriteiten die het onderzoek verrichten niet op de hoogte gebracht van wie er allemaal wordt gehoord'', aldus directeur Rien van Haperen. ,,Ook de Dopingautoriteit in Nederland heeft zich nog niet bij ons gemeld voor een gesprek. Daar is kennelijk momenteel nog geen aanleiding voor.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011