Tour kiest voor Franse ploegen (3)

20 januari 2011

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, met volledige ploegenlijst

PARIJS (ANP/AFP) - De vier uitnodigingen voor de Ronde van Frankrijk gaan allemaal naar Franse ploegen. Organisator ASO heeft dit donderdag bekendgemaakt. De formaties Cofidis, Europacar, FDJ en Saur-Sojasun mogen in juli aan de Tour meedoen.

De Franse voorkeur van de ASO betekent dat de Rus Denis Mentsjov en de voormalig Spaanse winnaar Carlos Sastre de Tour moeten missen. Hun ploeg Geox kreeg geen wildcard. Mentsjov eindigde vorig jaar in dienst van de Raboploeg als derde.

Ook de Nederlandse formatie Skil-Shimano kan deelname aan de Tour vergeten, terwijl de ploeg daar donderdag bij de presentatie nog wel op hoopte. Toch kwam de keuze voor de vier Franse ploegen niet helemaal als een verrassing. ,,We hadden wel hoop op de Tour, maar we wisten ook dat er vier sterke Franse ploegen waren. Het lag toch wel in de lijn van de verwachting dat zij de wildcards zouden krijgen. Het is natuurlijk wel jammer, maar we gaan nu inzetten op de Vuelta'', zei manager Iwan Spekenbrink.

De Raboploeg en Vacansoleil zijn op grond van hun deelname aan de UCI World Tour verzekerd van de start in de Ronde van Frankrijk.

De Tour de France begint op 2 juli in de Vendee. De Spanjaard Alberto Contador won de etappekoers vorig jaar. Hij is op dit moment in een dopingzaak verwikkeld in verband met een positieve test bij de Tour in 2010. Hij werd positief getest op clenbuterol. De verwachting is dat hij volgende maand uitsluitsel krijgt of hij wordt geschorst.

De 22 ploegen voor de Tour 2011:

Frankrijk: AG2R-La Mondiale, Cofidis, Europcar, FDJ, Saur-Sojasun. Verenigde Staten: Garmin, RadioShack, HTC. België: Omega Pharma, Quick Step. Spanje: Euskaltel, Movistar. Italië: Lampre, Liquigas. Nederland: Rabobank, Vacansoleil. Denemarken: Saxo Bank. Groot-Brittannië: Sky. Kazachstan: Astana. Luxemburg: Leopard. Rusland: Katoesja. Zwitserland: BMC.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011