Ansa: tests bevestigen bloedtransfusie Ricco (2)

11 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MODENA (ANP/DPA) - Onderzoeken hebben bevestigd dat wielrenner Riccardo Ricco zichzelf bloed heeft toegediend. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa vrijdag.

Ricco, die rijdt voor de Nederlandse ploeg Vacansoleil-DCM, voelde zich zondag na een training in eigen land niet goed en meldde zich met een koortsaanval in het ziekenhuis. Daar zou Ricco in shocktoestand tegen een arts hebben verklaard dat hij zichzelf bloed had toegediend, wat in strijd is met de dopingregels.

De klimmer werd drie jaar geleden tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op gebruik van het verboden middel cera, de verbeterde variant van epo, en vervolgens voor twintig maanden geschorst.

,,Wij zijn nog bezig met ons onderzoek'', aldus Daan Luijkx, de manager van Vacansoleil-DCM. ,,Pas als het onderzoek is afgerond, zullen wij mededelingen doen.'' Luijkx verwacht dat dat op zijn vroegst na het weekeinde is. Naast Vacansoleil-DCM heeft ook de aanklager van het antidopingbureau van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) een onderzoek ingesteld naar Ricco.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011