Tijd voor de mannen bij EK turnen

7 april 2011

EK TURNEN

BERLIJN (ANP) - Na de vrouwen komen donderdag de mannen in actie voor de kwalificaties bij de Europese kampioenschappen turnen in Berlijn. Nederland heeft met Epke Zonderland, Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes medaillekandidaten in het team. Zij zijn, net als Anthony van Assche, om half zes aan de beurt.

’s Morgens komen voor Nederland Bart Deurloo en EK-debutant Melvin Ornek de mat op. Beiden turnen een meerkamp, waarbij van Deurloo een plaats bij de beste 24 wordt verwacht.

Epke Zonderland is favoriet voor de titel op rek. Verwacht wordt dat hij in de kwalificaties nog niet zijn moeilijkste oefening zal turnen. Wammes heeft met name kansen op sprong, Van Gelder uiteraard op ringen.

De Brabander turnt zijn eerste grote toernooi na de EK van 2009. Toen eiste hij in Milaan de titel op. Daarna volgde een dopingschorsing wegens cocaïnegebruik. Omdat hij voor de WK in Rotterdam aangaf opnieuw het verboden middel te hebben gebruikt werd hij in oktober uit de ploeg gezet. Later gaf Van Gelder aan slechts een smoes te hebben bedacht om onder deelname uit te komen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011