Sinkewitz positief bij contra-expertise (2)

7 april 2011

N i e u w bericht, meer informatie

FULDA (ANP) - Het einde van de wielercarrière van Patrik Sinkewitz lijkt in zicht. De 30-jarige Duitser werd onlangs opnieuw betrapt op doping en nu heeft hij te horen gekregen dat de contra-expertise de eerdere bevindingen heeft bevestigd. Ook het tweede monster bevatte sporen van toegediend groeihormoon.

,,Het is helaas zo en ik weet ook dat niemand me gelooft'', zei Sinkewitz in een interview met de Süddeutsche Zeitung, dat vrijdag wordt gepubliceerd. Omdat de renner al eens eerder is veroordeeld wegens het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen wacht hem normaal gesproken een levenslange schorsing.

Sinkewitz was door zijn Italiaanse ploeg Farnese Vini in afwachting van het resultaat van de analyse van de B-staal al op non-actief gezet. Hij werd op 27 februari gecontroleerd bij de Grand Prix Lugano. In 2007, toen nog in dienst van T-Mobile, ging de Duitse renner ook al in de fout. Destijds ging het om het spierversterkende hormoon testosteron.

Omdat Sinkewitz als kroongetuige bereidwillig meewerkte aan een 'grote schoonmaakactie' in de Duitse wielersport, werd zijn straf gehalveerd tot een jaar. Niettemin duurde het lang voordat hij weer een ploeg vond. In deze nieuwe zaak houdt de coureur vol onschuldig te zijn. Op zijn website liet hij onlangs weten dat er slechts indirect bewijs is op grond van verdachte bloedwaarden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011