Van Gelder mikt op medaille

9 april 2011

EK TURNEN

BERLIJN (ANP) - Drievoudig Europees kampioen Yuri van Gelder komt zaterdag bij de Europese kampioenschappen in Berlijn opnieuw uit in de finale op ringen. De Brabander plaatste zich donderdag als vanouds, maar staat met een ander perspectief in de eindstrijd dan bijvoorbeeld twee jaar geleden in Milaan.

Destijds was Van Gelder nog de ‘Lord of the Rings’, een wereldtopper die de ene na de andere medaille veroverde. In juni 2009 veranderde alles na een positieve dopingtest en een schorsing. Van Gelder keerde vorig jaar terug maar werd voor de WK in Rotterdam door stress bevangen. Hij zei opnieuw cocaïne te hebben gebruikt en werd uit de ploeg gezet. Later verklaarde hij dat het een smoes was geweest om de WK te kunnen ontlopen.

De affaire ligt achter hem. Van Gelder plaatste zich als vijfde voor de finale op ringen. ,,Het was goed genoeg voor een finaleplaats. Met een schepje erbij kan daar zaterdag een medaille aan vastzitten’’, zei hij donderdag. Van Gelder is zaterdagmiddag iets na vieren aan de beurt. Even ervoor turnt Céline van Gerner de finale aan de brug.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011