Van Gelder zesde in finale op ringen (2)

9 april 2011

EK TURNEN

N i e u w bericht, meer informatie

BERLIJN (ANP) - Yuri van Gelder is bij de Europese kampioenschappen turnen in Berlijn als zesde geëindigd in de toestelfinale op ringen. De Brabander, terug na tal van affaires, kwam tot een score van 15,475.

Het goud was voor de Rus Konstantin Ploezjnikov: 15,850. Diens landgenoot Aleksandr Balandin (15,775) pakte het zilver. Brons was er voor de Griek Eleftherios Petrounias: 15,675.

Van Gelder maakte in Berlijn zijn rentree op het EK nadat hij in Milaan in 2009 zijn derde Europese titel had veroverd. Daarna volgde een schorsing wegens dopinggebruik, bezocht hij een afkickkliniek in Schotland en maakte hij in augustus 2010 zijn rentree op de wedstrijdvloer. Het ging te snel, stress bracht hem ertoe kort voor de WK in Rotterdam hernieuwd cocaïnegebruik op te biechten. Gymnastiekbond KNGU zette hem meteen uit de ploeg. Later zei Van Gelder slechts een smoes te hebben gebruikt om onder deelname uit te komen. Na bemiddeling van NOC*NSF kon hij terugkeren en plaatste hij zich in Roermond eind februari voor de EK.

Van Gelder bereikte donderdag als vijfde de finale op ringen, in de finale moest hij een plaats toegeven. Voor de 23-jarige Ploezjnikov was het zijn eerste Europese titel na de vierde plaats in Amsterdam (2007) en de zesde in Milaan, waar Van Gelder nog de alleenheerser was.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011