PSV wacht dopingonderzoek Rodriguez af (2)

10 juni 2011

EREDIVISIE

N i e u w bericht, meer informatie

EINDHOVEN (ANP) - De Mexicaanse voetbalbond heeft PSV per brief geïnformeerd over de positieve dopingtest van Francisco 'Maza' Rodriguez. Dat liet een woordvoerster van de club donderdag weten. De 29-jarige verdediger van PSV werd vorige maand bij een dopingtest positief bevonden op het verboden middel clenbuterol.

De Mexicaanse bond maakte donderdagavond bekend dat vijf internationals, onder wie Rodriguez, positief zijn bevonden bij een controle voorafgaand aan het toernooi om de Gold Cup. De spelers werden met onmiddellijke ingang uitgesloten van het toernooi in de Verenigde Staten. Als de contra-expertise het resultaat bevestigt, dreigt voor de vijf een schorsing van maximaal twee jaar.

,,Het is voor ons nu afwachten tot we weer worden geïnformeerd door de Mexicaanse bond'', aldus de zegsvrouw van PSV.

De Mexicaanse bond vermoedt dat de positieve test is veroorzaakt door het eten van bedorven of vervuild vlees. Clenbuterol wordt onder meer illegaal gebruikt in de veeteelt om spiermassa te kweken, iets dat in Mexico regelmatig voorkomt. Het eten van behandeld vlees leidt bijna onvermijdelijk tot een positieve test.

Rodriguez speelt sinds het seizoen 2008-2009 voor PSV. De club lichtte enkele weken geleden een optie in het contract met de Mexicaan, waardoor de robuuste verdediger tot medio 2013 vastligt in Eindhoven. Rodriguez, die weinig aan spelen toekomt, liet recent in Mexicaanse media echter weten graag te willen vertrekken bij PSV.

De Spaanse wielrenner Alberto Contador, die vorig jaar de Ronde van Frankrijk won, testte in de zomer van 2010 positief op clenbuterol. Ook Contador weet dat aan het eten van vervuild vlees. De Spanjaard hoort later dit jaar van het sporttribunaal CAS of hij hiervoor wordt geschorst.

Zonder het geschorste vijftal won Mexico donderdag overigens met 5-0 van Cuba, waardoor het zich kwalificeerde voor de kwartfinales van de Gold Cup.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011