Contador doet mee aan Tour de France (3)

11 juni 2011

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

MADRID (ANP/RTR) - Alberto Contador doet komende maand definitief mee aan de Ronde van Frankrijk. De Spaanse wielrenner gaf enige tijd geleden nog aan te kiezen tussen de Tour en de Vuelta, maar zaterdag nam hij zelf alle twijfel weg. ,,Ik doe mee aan de Tour'', aldus Contador zaterdag, na afloop van een wielerwedstrijd in de buurt van Madrid. ,,Het is een uitdaging voor me.''

Contador won vorig jaar voor de derde keer de Tour, maar bleek later positief te hebben getest op het verboden middel clenbuterol. De Spaanse wielerbond sprak hem later vrij omdat niet bewezen was dat de renner het middel bewust had genomen. De internationale wielrenunie UCI en wereldantidopingbureau WADA gingen in beroep bij het CAS. Het sporttribunaal behandelt de zaak pas begin augustus.

De Tour begint op 2 juli. Contador won eind mei de Ronde van Italië. De 28-jarige Spanjaard kan, sinds Marco Pantani in 1998, de eerste renner worden die in één jaar zowel de Giro als de Tour op zijn naam schrijft. ,,Het is voor het team en de sponsors van groot belang dat ik aan de Tour meedoe'', zo verduidelijkte Contador. ,,En veel mensen steunen me. De Ronde van Frankrijk is het grootste wielerevenement, met de beste renners. Dat motiveert me.''

De reglementen van de UCI schrijven voor dat de organisatie van de Ronde van Frankrijk een renner mag weren als hij het imago van de koers dreigt te beschadigen. Organisator ASO heeft eerder al laten weten dat dat bij Contador niet het geval is. In 2009 probeerde de ASO de Belg Tom Boonen, die positief testte op cocaïne, te weren. Boonen ging met succes in beroep bij het CAS.

Als Contador schuldig wordt bevonden, wacht hem mogelijk een schorsing van twee jaar. Ook raakt hij dan zijn Tourzege uit 2010 kwijt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011