Betrapte Mexicanen onderzocht in Los Angeles (2)

11 juni 2011

BUITENLANDS VOETBAL

N i e u w bericht, meer informatie

CHARLOTTE (ANP) - De vijf Mexicaanse voetballers die positief zijn bevonden op clenbuterol zijn vrijdag onderzocht in Los Angeles. Dat maakte technisch directeur Hector Iñarittu van de Mexicaanse bond bekend. PSV-verdediger Francisco 'Maza' Rodriguez is een van de vijf die voor aanvang van het toernooi om de Gold Cup bij een dopingtest werd betrapt

Volgens Iñarittu kan de spelers niets kwalijk worden genomen. ,,Dit is een incident'', aldus de directeur, die benadrukte dat de positieve tests volgens de bond voortkomen uit het eten van met clenbuterol vervuild vlees. ,,We wachten af wat het ministerie van Landbouw vindt in het vlees dat we hebben gebruikt.'' Iñarittu vloog vrijdag met het betrapte vijftal naar Los Angeles, om in een laboratorium extra onderzoeken te laten doen.

De betrokken spelers reageerden verbaasd en verontwaardigd op hun positieve test. ,,Ik ben momenteel echt boos'', aldus Antonio Naelson. ,,Ik heb geen misdaad gepleegd of fouten gemaakt. Mijn carrière zal niet bedorven worden door iets wat ik niet heb gedaan. Iedereen kent me, ik heb veertien jaar in Mexico gespeeld en nooit een probleem gehad.''

Volgens de bond zat de verboden stof in het vlees dat de spelers op het trainingscomplex in Mexico hebben gegeten. Andere teams die daar de afgelopen weken verbleven, worden ook gecontroleerd. ,,We hebben hetzelfde gegeten als de anderen'', aldus Naelson. ,,Helaas hadden wij pech. Ik weet niet hoe dat kan, maar ik weet zeker dat we niets hebben genomen dat niet gecontroleerd is.'' Voor de betrapte spelers dreigt een schorsing van maximaal twee jaar.

De Mexicaanse bond heeft bij de Concacaf, de federatie voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, een verzoek ingediend om vervangers op te roepen voor de vijf geschorste spelers. De Concacaf heeft dat nog in beraad. Titelverdediger Mexico heeft zich inmiddels gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Gold Cup.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011