Olympische nominatie hordeloper Sedoc (2)

11 juni 2011

N i e u w bericht, met reactie

LEIDEN (ANP) - Gregory Sedoc heeft zaterdag bij wedstrijden om de Gouden Spike in Leiden een olympische nominatie op de 110 meter horden binnengehaald. Sedoc won op de kletsnatte baan de eerste race in 13,41 seconden. De eis voor een nominatie voor Londen 2012 ligt op 13,43 seconden.

Sedoc had zich eerder dit seizoen in Hoorn met 13,44 seconden al verzekerd van een WK-ticket. Het is echter de vraag of de atleet later dit jaar in Daegu (Zuid-Korea) aan de WK kan deelnemen. Sedoc is in afwachting van de uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak over zijn drie overtredingen van het dopingreglement.

,,Ik weet dat dit erin zit. Ik heb hier in Leiden twee races. Dat kunnen wel eens mijn laatste kansen zijn. Kansen moet je grijpen'', zei Sedoc over zijn prestatie. Donderdagavond zat hij ruim twee uur bij het Instituut Sportrechtspraak om zijn zaak te bepleiten. Sedoc loopt het risico van twee jaar schorsing. ,,Ik was na die zitting kapot. Ik ben echter vol gegaan. Het is zwaar geweest de afgelopen weken, maar hier ben ik echt heel blij mee.''

Sedoc loopt later op zaterdagmiddag nogmaals een race in Leiden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011