Wielrenster Longo gaat vrijuit (2)

22 november 2011

N i e u w bericht, meer informatie

PARIJS (ANP) - Voormalig olympisch en wereldkampioene Jeannie Longo is door de Franse wielrenbond FFC vrijgesproken van het overtreden van de dopingregels. Dat heeft de bond dinsdag bekendgemaakt. Longo zou tot drie keer toe in de fout zijn gegaan met haar whereabouts, waarin ze haar verblijfplaats moet aangeven voor dopingjagers. Longo miste daardoor drie controles binnen anderhalf jaar.

,,Jeannie Longo heeft niets verkeerd gedaan en zal niet worden vervolgd'', liet de FFC weten. De 53-jarige wielrenster heeft aangekondigd volgend jaar aan de Olympische Spelen te willen deelnemen.

Longo's advocaten voerden met succes aan dat de renster bij haar derde overtreding geen deel meer uitmaakte van de groep topsporters die onder een antidopingprogramma valt. Volgens de Franse wetgeving is deelname daaraan voor een jaar tenzij de sporter wordt verteld dat de duur verlengd is. In het geval van Longo was dat niet gebeurd. De disciplinaire commissie van de FFC volgde Longo in haar stelling en zette vervolging stop.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011