USADA zet aanklacht tegen Armstrong door (2)

30 juni 2012

N i e u w bericht, meer informatie

COLORADO SPRINGS (ANP/AFP) - Het Amerikaanse antidopingbureau USADA heeft Lance Armstrong officieel aangeklaagd voor dopegebruik. De zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk zou tijdens zijn succesvolle carrière verboden middelen hebben gebruikt. Het USADA stuurde de Amerikaanse oud-wielrenner twee weken geleden een uitgebreide brief waarin hij wordt beschuldigd van doping. Armstrong noemde die aantijgingen ,,ongegrond en schandelijk''.

Een panel van drie experts beoordeelde de afgelopen dagen de bewijzen die het USADA heeft verzameld en de reactie daarop van Armstrong. Op basis van hun conclusies heeft het antidopingbureau vrijdag besloten de aantijgingen om te zetten in een formele aanklacht.

Een onafhankelijke arbitragecommissie gaat zich nu over de aanklacht buigen en zal na een hoorzitting uitspraak doen. Beide partijen hebben de mogelijkheden daartegen in beroep te gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Armstrong die gebruik van dope altijd stellig heeft ontkend, is nooit betrapt bij een dopingtest. Volgens hem komt USADA met dezelfde getuigen op de proppen die hem in diskrediet brachten in het federale onderzoek tegen hem, dat 2 jaar duurde en in februari zonder officiële strafklacht werd afgerond.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012