Odesnik ontkent verklikker te zijn

27 juni 2012

WIMBLEDON

LONDEN (ANP) - Wayne Odesnik heeft woensdag ontkend dat de internationale tennisfederatie (ITF) zijn schorsing van 2 jaar wegens doping heeft gehalveerd nadat de Amerikaan informatie had doorgespeeld over collega's. De affaire heeft voor wrevel gezorgd onder de tennissers.

De 26-jarige Odesnik benadrukte na zijn uitschakeling in de eerste ronde van Wimbledon dat hij absoluut geen spion en verklikker is. ,,Ik zou nooit iets slechts zeggen over een speler of iets stiekems doen achter zijn rug om. Nooit, 100 procent zeker. Die aantijgingen zijn van a tot z gelogen.''

Odesnik werd uit het wedstrijdcircuit verbannen nadat hij had toegegeven in 2010 acht flaconnetjes groeihormoon te hebben meegenomen naar Melbourne. De Australische douane vond het spul in zijn bagage. De in Zuid-Afrika geboren tennisser vertelde openhartig dat een arts hem het medicijn had aanbevolen om de genezing van een blessure te bevorderen. Hij had het nog niet gebruikt.

De ITF schorste Odesnik uiteindelijk ,,omdat hij zo goed had meegewerkt'' voor 1 jaar. Toen hem daarover woensdag om opheldering werd gevraagd zei hij: ,,Ik heb er niet omheen gedraaid en eerlijk verteld waarom ik die medicatie bij me had.'' Deze openheid had hem de strafvermindering opgeleverd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012