Bertagnolli verdacht van doping (2)

27 juni 2012

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - Leonardo Bertagnolli wordt verdacht van het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. De internationale wielrenunie (UCI) heeft woensdag bekendgemaakt dat in het biologisch paspoort van de Italiaanse wielrenner verdachte bloedwaarden zijn geconstateerd.

De UCI heeft zijn ploeg Lampre, het nationaal en het internationaal antidopingbureau op de hoogte gesteld van de bevindingen, alsmede de Italiaanse wielerfederatie. Deze moet een besluit nemen over mogelijke sancties tegen de 34-jarige renner, die niet werd geselecteerd voor de Tour.

Daarop vooruitlopend kondigde Bertagnolli meteen zijn afscheid aan van de wielersport. De nationale titelstrijd zaterdag was zijn laatste wedstrijd. Volgens Lampre was dat besluit al aan het begin van het seizoen genomen.

Bertagnolli werd onlangs al in verband gebracht met dopingpraktijken toen hij met landgenoot Michele Scarponi door het Italiaanse olympisch comité (CONI) werd uitgenodigd te komen vertellen wat de omstreden sportarts Michele Ferrari zoal uitvoerde. 'Dottore Epo' begeleidde onder anderen de Amerikaanse tourlegende Lance Armstrong jarenlang. Het verhoor van Bertagnolli zou eigenlijk woensdag plaatsvinden maar is een week uitgesteld.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012