Thomas Dekker getuigt niet bij Rasmussen (2)

22 februari 2013

RASMUSSEN

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) - Thomas Dekker is toch niet als getuige opgeroepen in de slepende rechtszaak tussen de voormalige Rabobankploeg en oud-wielrenner Michael Rasmussen. André Brantjes, de advocaat van de Deen, heeft voor de zitting van 7 maart in Arnhem voormalig ploegarts Jan-Paul van Mantgem en Henri van der Aat, interim-directeur van de wielerploeg in het najaar 2007, opgeroepen.

Bij de vorige zitting kondigde Brantjes nog aan Dekker te willen ondervragen om duidelijk te maken dat het binnen de ploeg algemeen bekend was dat Rasmussen zich voor de Tour van 2007 niet in het door hem als verblijfplaats opgegeven Mexico had voorbereid. Toen dat uitkwam, werd de Deen op staande voet ontslagen. Dat besluit vocht hij met succes aan. Het draait nu om de hoogte van de ontslagvergoeding. Rasmussen kreeg eerder 7 ton van een rechtbank in Utrecht. Bank en renner gingen tegen dat besluit in beroep. De Deen eist 5,8 miljoen aan schadevergoeding wegens gederfde inkomsten.

Volgens Brantjes voegden getuigenissen van Dekker en de eerder wel opgeroepen oud-verzorger Joseba Nuñez weinig nieuws toe aan de zaak, waarin eerder onder anderen ook oud-teambaas Theo de Rooij en oud-ploegarts Geert Leinders voor de rechter in Arnhem gehoord werden. De dopingbekentenis van Rasmussen eind januari heeft volgens Brantjes geen invloed op de zaak. ,,Het gaat er in deze zaak alleen om of de ploegleiding wist dat Rasmussen voor de Tour van 2007 niet in Mexico was'', aldus Brantjes.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013