'Winnaar OS-goud kocht dopingstraf af' (2)

8 november 2015

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - Tot de Russische atleten die bij hooggeplaatste officials van de internationale atletiekunie IAAF een dopingschorsing afkochten, behoorden volgens de Sunday Times winnaars van olympisch goud en zilver op de Spelen van Londen 2012. Volgens de Engelse krant namen acht Russische atleten deel aan de Spelen die eigenlijk thuis hadden moeten zitten. Voormalig voorzitter Lamine Diack staat in het middelpunt van het schandaal. De Franse justitie heeft de Senegalees inmiddels aangeklaagd wegens het aannemen van steekpenningen.

Een onafhankelijke onderzoekscommissie van wereldantidopingbureau WADA zal maandag een rapport presenteren over de fraude door Russische atleten. ,,Dit rapport zal de sport veranderen. Het is corruptie van een andere orde dan bij de FIFA'', zei commissielid Richard McLaren in de Sunday Times.

De Russische minister van sport Vitali Moetko zei zich geen zorgen te maken. ,,Wij hebben te maken met dopingproblemen net als elders in de wereld. Ze weten dat we maatregelen hebben genomen. We hebben een nieuwe voorzitter bij de atletiekbond aangesteld en een nieuwe trainer'', meldde Moetko tegenover persbureau Interfax.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015