IAAF klaagt ook zoon Diack aan

6 november 2015

MONACO (ANP) - Vier atletiekofficials zijn officieel aangeklaagd voor overtredingen van de dopingregels, onder wie de zoon van voormalig IAAF-preses Lamine Diack. De ethische commissie van de internationale atletiekfederatie beschuldigt de vier ervan dat ze belangrijke informatie over de dopingtest van de Russische marathonloopster Lilia Sjoboechova hebben achtergehouden. Het viertal wordt volgende maand in Londen gehoord.

Papa Massata Diack is de zoon van de Senegalese oud-voorzitter van de IAAF Lamine, die van corruptie is beschuldigd. Hij was werkzaam als consultant bij de atletiekfederatie. De andere drie zijn Valentin Balachnitsjev, voormalig voorzitter van de Russische atletiekbond, de Russische oud-trainer van de snelwandelaars Aleksej Melnikov en de Fransman Gabriel Dollé, voormalig hoofd van de antidopingafdeling van de IAAF.

De vier kwamen in opspraak na een documentaire van de ARD, die massaal en systematisch dopinggebruik in de Russische sport onthulde. Sjoboechova, oud-winnares van de marathons van Londen en Chicago, zat wegens doping een schorsing uit van twee jaar en zeven maanden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015