Duitse bond wil spoedberaad bij IAAF (2)

15 januari 2016

N i e u w bericht, meer informatie

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Duitse atletiekbond wil dat de mondiale atletiekwereld in spoedberaad bijeenkomt na publicatie van een vernietigende rapport over corruptie bij atletiekfederatie IAAF. Dat zei de Duitse atletiekchef Clemens Prokop vrijdag.

,,De beschuldigingen van corruptie binnen de top van de IAAF zijn zwaar en hebben de geloofwaardigheid van de bond beschadigd. Een spoedbijeenkomst van alle leden zou een teken zijn dat iedereen is wakker geschrokken'', aldus Prokop, daags na de publicatie van het rapport van antidopingautoriteit WADA.

Uit dat rapport bleek dat de voormalige IAAF-top dopinggebruik in stand hield, fraudeerde en afpersing van atleten toestond. De huidige IAAF-baas, Sebastian Coe, kwam er genadig vanaf. Volgens de onderzoekers kon hij niet geweten hebben hoe erg zijn voorganger Lamine Diack en diens kompanen zich misdroegen. De Nederlandse atletiekunie liet donderdag dan ook weten Coe te blijven steunen.

,,We zijn geschokt door het wijdverspreide corrupte gedrag binnen de IAAF, dat heeft plaatsgevonden onder de vorige president. Wij als Atletiekunie zullen scherp blijven volgen of de benodigde acties worden genomen. Tegelijkertijd blijven wij ons in Nederland inzetten voor een schone sport'', reageerde de bond.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016