'Fraude bij atletiekmarketing en gunning WK's' (2)

14 januari 2016

N i e u w bericht, meer informatie

UNTERSCHLEISSHEIM (ANP) - Onderzoekers van antidopingagentschap WADA vermoeden dat er is gefraudeerd bij het toewijzen van marketingrechten en WK's in de atletiek. Dat blijkt uit het rapport van de onderzoekers dat donderdag werd gepresenteerd.

Richard McLaren, die een deel van het rapport presenteerde, zei dat de onderzoekers gaandeweg informatie kregen die op deze misstanden bij de top van atletiekfederatie IAAF wees. Volgens hem wijst de informatie op misstanden ,,die verder gaan dan sportieve misdragingen''. Hij sprak van crimineel gedrag.

In het rapport adviseert het WADA dat er verder onderzoek wordt gedaan naar deze beschuldigingen. ,,We hebben het onder de aandacht gebracht bij de IAAF'', aldus Richard Pound, die de onderzoekscommissie voorzat. Hij gaf aan dat zijn commissie niemand kan vervolgen.

De commissie gaf de informatie die wees op crimineel gedrag op eigen initiatief door aan Interpol. Die organisatie speelde de informatie weer door aan de Franse justitie, die vervolgens een onderzoek opende. Lamine Diack, de oud-voorzitter van de IAAF, is de belangrijkste verdachte in dat onderzoek.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016