Sprinter Mariano betrapt op doping (2)

8 maart 2016

N i e u w bericht, meer informatie

PAPENDAL (ANP) - Atleet Brian Mariano is betrapt op doping en voorlopig geschorst. De meervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter is positief bevonden bij een dopingcontrole na een wedstrijd op 6 februari in het Franse Mondeville. Dat meldde de Atletiekunie dinsdag.

De 31-jarige Mariano is houder van het Nederlands record op de 60 meter met 6,60 seconden. Churandy Martina, evenals Mariano geboren op Curaçao, evenaarde deze winter die recordtijd.

De Atletiekunie maakte niet bekend welk verboden middel is aangetroffen bij de sprinter. Mariano gaf in het persbericht van de bond een verklaring: ,,Ik heb geen idee hoe ik de gevonden stof binnen heb gekregen, mogelijk dat een van de supplementen die ik via het internet heb besteld die stof bevat. Ik weet dat ik daar zelf verantwoordelijk voor ben en accepteer daarom ook de voorlopige sanctie.''

Mariano kwam dit indoorseizoen tot een beste tijd van 6,72. Daarmee voldeed hij niet aan de limiet voor de WK indoor in Portland. Hij zou daar sowieso niet naar toe kunnen, omdat hij vanwege een veroordeling niet naar de Verenigde Staten mag reizen. De atleet kwam in 2012 in opspraak toen er op Curaçao cocaïne werd gevonden in zijn bagage. Hij kreeg een gevangenisstraf opgelegd, maar heeft niet vastgezeten.

In 2012 maakte Mariano deel uit van de nationale estafetteploeg die op de Europese titelstrijd goud veroverde op de 4x100 meter. Ook nam hij deel aan de Olympische Spelen van Londen, waar Oranje op dat onderdeel de finale haalde en zesde werd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016