Zilver voor Ronald Mulder op 500 meter (2)

11 maart 2016

N i e u w bericht, meer informatie

HEERENVEEN (ANP) - Ronald Mulder heeft vrijdag bij de wereldbekerfinale in Heerenveen zilver bemachtigd op de 500 meter. De Zwolse schaatser, die internationaal dit seizoen nog niet op het podium belandde, reed een tijd van 35,05. Alleen de Rus Roeslan Moerasjov was sneller: 34,96. De Canadees Gilmore Junio eindigde met een tijd van 35,12 op de derde plaats.

Ronald Mulder eindigde tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd in november in Calgary op de eerste 500 meter net naast het podium (vierde). In Salt Lake City reed hij een week later de vijfde tijd. Nadien verdween Ronald Mulder door een liesblessure enige tijd uit beeld. Bij de WK sprint vorige maand in Seoul moest hij in het eindklassement genoegen nemen met de negende plek.

Nationaal sprintkampioen Kai Verbij reed vrijdag in Thialf de achtste tijd (35,18). Hij is in het wereldbekerklassement op de zevende plaats de hoogst geklasseerde Nederlander.

Pavel Koelizjnikov was vrijdag in Heerenveen de meest besproken man, maar hij ontbrak wel in de Friese schaatstempel. De 21-jarige Rus, dit seizoen goed voor drie wereldtitels (500 en 1000 meter en op de sprintvierkamp), is in afwachting van een dopingstraf. Bij hem zijn sporen aangetroffen van het inmiddels beruchte middel meldonium, dat sinds begin dit jaar op de verboden lijst staat. Mogelijk moet Koelizjnikov al zijn gewonnen medailles in dit seizoen inleveren.

In het klassement leidt hij op de 500 meter nog wel met grote voorsprong. Zijn landgenoot Moerasjov staat tweede, op 24 punten gevolgd door Junio. Zondag is de laatste 500 meter van het seizoen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016