Russische turners mogen meedoen in Rio (2)

27 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De Russische turners mogen komende maand in Rio de Janeiro meedoen aan de Olympische Spelen. De internationale gymnastiekfederatie FIG maakte woensdag bekend geen reden te zien de Russen uit Brazilië te weren. Ook de schermbond laat de Russische deelnemers toe bij de Spelen.

Daarmee heeft nu bijna de helft van de internationale sportbonden laten weten wat ze doen met de Russische sporters. Het IOC besloot zondag ondanks een schokkend rapport van het mondiale antidopingbureau WADA over een door de staat gedirigeerd dopingsysteem geen collectieve schorsing over sportgrootmacht Rusland af te roepen. De internationale bonden kregen de taak alle Russische atleten die zich voor Rio hadden gekwalificeerd door te lichten op hun dopingverleden of banden met het dopingsysteem.

Verreweg de meeste Russische sporters blijken de toets te doorstaan en mogen de komende dagen gewoon hun intrek nemen in het olympisch dorp. Negentien roeiers (inclusief de stuurman en -vrouw van de achten), vijf kanovaarders, twee moderne vijfkampers en een zeiler zijn niet welkom in Rio. Met de zeven Russische zwemmers en drie roeiers die maandag al een startverbod kregen, bedraagt het aantal geweerde Russen - exclusief de 68 atleten die niet in actie mogen komen - nu 37.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016