Rusland verwacht 250 sporters op Spelen

27 juli 2016

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is met zo'n 250 sporters vertegenwoordigd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Die verwachting sprak voorzitter Aleksander Zjoekov van het Russisch olympisch comité woensdag uit tegenover verschillende media uit zijn land. Hij benadrukte dat ook de beste worstelaars van Rusland in Brazilië voor medailles gaan strijden. Zjoekov komt tot het aantal van 250 na gesprekken met internationale sportbonden.

Het IOC besloot ondanks een schokkend rapport van het mondiale antidopingbureau WADA, over een door de staat gedirigeerd dopingsysteem, geen collectieve schorsing over sportgrootmacht Rusland af te roepen. De internationale bonden kregen de taak alle Russische atleten die zich voor Rio hadden gekwalificeerd door te lichten op hun dopingverleden of banden met het dopingsysteem.

Verreweg de meeste Russische sporters blijken voorlopig de toets te doorstaan en mogen de komende dagen gewoon hun intrek nemen in het olympisch dorp. Dat geldt voorlopig niet voor 22 roeiers, zeven zwemmers, vijf kanovaarders, twee moderne vijfkampers en een zeiler.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016