Mountainbikester Terpstra alsnog naar Spelen (2)

28 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

NIEUWEGEIN (ANP) - Mountainbikester Anne Terpstra mag alsnog deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat maakte wielerbond KNWU donderdag bekend. Terpstra had in mei bij het EK in Huskvarna met de elfde plaats op de cross-country net niet aan de kwalificatie-eis voldaan. De internationale wielrenunie UCI maakte echter bekend dat de op de achtste plaats geëindigde Russin Ekaterina Anosjina op doping is betrapt. Bij de nummer acht uit de uitslag zijn sporen van het efedrine-achtige product cathine aangetroffen.

Terpstra (25) schuift daardoor op naar de tiende plek en kan daarom nu alsnog haar koffer pakken voor Rio. Maandag reist de geboren Zeeuwse eerst nog naar Canada voor de wereldbekerwedstrijd in Mont-Sainte-Anne van volgend weekeinde. Daar blijft ze nog een week trainen om vervolgens door te reizen naar Brazilië om zich voor te bereiden op haar olympisch debuut.

,,Anne zit al sinds de junioren in de nationale selectie en de kwalificatie is een enorme opsteker voor haar en het Nederlandse mountainbiken'', reageerde bondscoach Tim Heemskerk. ,,Het is geweldig dat Nederland met twee mountainbikers afreist naar Rio.'' Rudi van Houts is de deelnemer bij de mannen.

Terpstra komt in Rio pas op zaterdag 20 augustus in actie, Van Houts een dag later.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016