Volleybalbond laat Rusland toe tot Spelen (2)

27 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - Het deelnemersveld van de volleybaltoernooien bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro blijft ongewijzigd. De internationale volleybalfederatie FIVB liet woensdag weten dat de twee zaalvolleybalteams (mannen en vrouwen) en de Russische teams bij het beachvolleybaltoernooi gewoon mee mogen doen.

De uitspraak lag in de lijn der verwachting. Nog voordat het Internationaal Olympisch Comité zondag besloot geen collectieve schorsing over sportgrootmacht Rusland af te roepen, liet de FIVB bij monde van de Braziliaanse voorzitter Ary Graça al weten dat de Russen wat de bond betreft welkom waren. ,,We kunnen de Russische teams niet straffen omdat er in andere sporten wat problemen zijn'', meldde Graça in een verklaring.

De Nederlandse beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn in de groepsfase onder meer ingedeeld bij de Russen Viatsjelav Krasilnikov en Konstantin Semenov. In de zaal zijn de Nederlandse vrouwen ingedeeld in een andere poule dan Rusland. Oranje stond in oktober in de finale van het Europees kampioenschap tegenover de Russische vrouwen en verloor toen met 3-0.

De internationale triatlonbond ITU liet woensdag weten dat de zes Russische deelnemers ook mogen starten aan de Olympische Spelen. ,,Geen van de zes Russen komen voor in het rapport van McLaren, en ook zijn de zes op doping getest buiten Rusland'', aldus de ITU in een verklaring. Richard McLaren is de Canadese onderzoeker die het Russische dopingsysteem blootlegde.

De Russische turners en schermers kregen eerder op woensdag ook te horen dat ze in Rio mogen meedoen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016