Stepanova klopt weer aan bij IOC

31 juli 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Russische klokkenluidster Joelia Stepanova heeft zich weer tot het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gewend om haar uitsluiting van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro aan te vechten. De atlete heeft het IOC gevraagd haar zaak opnieuw tegen het licht te houden.

Volgens Stepanova, een 800 meter-loopster die in 2013 zelf op doping werd betrapt, heeft de ethische commissie van het IOC fouten gemaakt en belangrijke informatie niet meegenomen in de beoordeling. Ze hoopt nog steeds in Rio onder neutrale vlag in actie te kunnen komen, ondanks de beslissing van de commissie. Het IOC besloot de atlete vorige week, net als andere Russische sporters met een dopingverleden, uit te sluiten van deelname. In een reactie laat het IOC weten bij dat besluit te blijven.

De klokkenluidster stelde samen met haar man het gestructureerde dopinggebruik in de Russische atletiek aan de orde. Na onderzoek leidde dat tot een schorsing van Russische atleten en uiteindelijk tot een onthullend WADA-rapport, maar niet tot een algehele uitsluiting van Russische sporters in Rio.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016