Stepanova legt zich neer bij uitsluiting Rio

5 augustus 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Russische klokkenluidster Joelia Stepanova stapt niet naar het internationale sporttribunaal CAS om haar uitsluiting voor de Olympische Spelen aan te vechten. Dat heeft ze vrijdag in Rio laten weten.

De atlete overwoog naar het CAS te stappen omdat ze het oneens was met de straf die ze kreeg opgelegd van de IOC. Volgens de 800 meter-loopster die in 2013 zelf op doping werd betrapt, heeft de ethische commissie van het IOC fouten gemaakt en belangrijke informatie niet meegenomen in de beoordeling. Ze wilde in Rio onder neutrale vlag in actie komen, ondanks de beslissing van de commissie.

Het IOC besloot de atlete twee weken geleden, net als andere Russische sporters met een dopingverleden, uit te sluiten van deelname. Klokkenluidster Stepanova stelde samen met haar man het gestructureerde dopinggebruik in de Russische atletiek aan de orde. Na onderzoek leidde dat tot een schorsing van Russische atleten en uiteindelijk tot een onthullend WADA-rapport, maar niet tot een algehele uitsluiting van Russische sporters in Rio.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016