Ekimov nieuwe baas Russisch wielrennen (2)

14 december 2016

MOSKOU (ANP) - Vjatsjeslav Ekimov is woensdag gekozen tot voorzitter van de wielrenbond van Rusland. Cyclingnews meldde dat de oud-olympisch kampioen tijdrijden de opvolger wordt van Igor Makarov, die sinds 2010 de functie bekleedde.

Ekimov legde in oktober zijn werk neer bij de Russische wielerploeg Katoesja, waar hij vier jaar lang de baas was. Hij streed om het voorzitterschap met een zakenman uit Moskou, maar die stapte voortijdig uit de verkiezingen.

Ekimov was beroepswielrenner tussen 1990 en 2006 en reed onder meer in dienst van het toenmalige Rabobank. Hij won een etappe in zowel de Ronde van Frankrijk als in de Ronde van Spanje. Als tijdrijder pakte hij goud op de Spelen van 2000. In 2004 veroverde hij het zilver, maar kreeg later het goud nadat de Amerikaan Tyler Hamilton was betrapt op doping.

,,In 2010 stelde ik me ook al eens kandidaat voor het voorzitterschap van de wielerbond, maar het was toen meer een probeersel. De afgelopen zes jaar heb ik veel veel ervaring opgedaan in het bestuurderswerk en nu ben ik heel serieus'', aldus Ekimov aan persbureau Tass.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016