Biatlonbond heeft 31 Russen in het vizier

15 december 2016

MOSKOU (ANP/DPA) - Er worden 31 Russische biatleten verdacht van dopinggebruik tussen 2011 en 2015. Onder deze biatleten zitten nog steeds actieve sporters, zei Anders Besseberg, directeur van de internationale biatlonbond, donderdag.

De verdachte biatleten komen naar voren in het vorige week naar buiten gebrachte onderzoeksrapport van Richard McLaren, die op verzoek van wereldantidopingbureau WADA onderzoek deed naar grootschalige Russische dopingpraktijken. De internationale biatlonbond heeft een lijst met 31 verdachte sporters ontvangen. Besseberg zegt dat er begin januari, voor de eerste wereldbekerwedstrijden in Duitsland, duidelijkheid moet zijn over eventuele schorsingen. Daarnaast overweegt de bond enkele wedstrijden die in februari en maart in Rusland gepland staan, elders te houden.

Bij de presentatie van het rapport gaf WADA al aan informatie te hebben dat meer dan duizend atleten tussen 2011 en 2015 betrokken waren bij het Russische dopingssysteem. In eerste instantie gaf het wereldantidopingbureau nog geen specifieke cijfers per sport.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016