Voorwaardelijke celstraf 'ozondokter'

15 januari 2019 18:49:36

LEUVEN (ANP/BELGA) - De rechtbank in het Belgische Leuven heeft de zogenoemde 'ozondokter' een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. De rechtbank achtte bewezen, dat Chris M. aan zes sporters doping heeft verstrekt door het toedienen van ozon. Dat gebeurde door afname, manipulatie en opnieuw toedienen van bloed in de bloedsomloop. Voorts heeft hij sporters aangemoedigd, bijgestaan of geholpen bij overtredingen van de antidopingregels.

In de praktijk van de 55-jarige huisarts in Rotselaar vond op 19 december 2012 een huiszoeking plaats. De medische dossiers van M. bevatten geen relevante informatie, maar zijn mailverkeer wel. Daaruit bleek dat enkele sporters doping namen met hulp van de arts.

Twintig Belgische sporters uit de disciplines wielrennen, veldrijden, triatlon, autosport, atletiek en mountainbiking werden in 2013 verhoord. Ze stonden niet terecht, maar liepen nog wel het risico door hun eigen sportbonden te worden vervolgd. Onder anderen wielrenner Greg Van Avermaet en veldrijder Tom Meeusen kwamen in het bestand van de Belgische sportarts voor.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019