IOC verliest beroepszaak tegen CAS-vonnis

19 januari 2019 00:03:57

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bij een federale rechtbank in Zwitserland de beroepszaak tegen een uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS verloren. Het IOC was het vorig jaar niet eens met de vrijspraak van onder anderen de Russische langlaufer Alexander Legkov in de Russische dopingaffaire. Ook de Zwitserse rechtbank stelde het IOC echter in het ongelijk.

Legkov werd in februari 2018, vlak voor het begin van de Winterspelen in Zuid-Korea, volledig vrijgesproken door het CAS. Volgens het CAS was het bewijs dat het IOC aandroeg tegen hem onvoldoende.

Legkov behoorde tot een groep van 39 Russische topsporters die bij het CAS beroep aantekenden tegen de zware straffen die het IOC had uitgesproken vanwege het dopingschandaal bij de Winterspelen van Sotsji 2014. Het CAS besloot de levenslange schorsing van 28 Russische olympiërs te annuleren, onder wie Legkov.

Het IOC zal nu de andere 27 zaken laten rusten. ,,We zijn zeer teleurgesteld over het oordeel van de Zwitserse rechtbank. Indien zich echter nieuwe bewijzen voordoen, gaan we opnieuw tot actie over'', liet het IOC weten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019