Hoogspringster Lasitskene mag meedoen aan WK

21 januari 2019 22:09:00

MONTE CARLO (ANP) - De Russische hoogspringster Maria Lasitskene kan bij de WK atletiek in Doha (27 september - 6 oktober) haar wereldtitel verdedigen. De tweevoudig wereldkampioene mag van de internationale atletiekfederatie IAAF dit jaar opnieuw onder neutrale vlag meedoen aan internationale wedstrijden.

Lasitskene behoort tot de groep van 42 Russische atleten die vorig seizoen speciale toestemming kregen om deel te nemen aan internationale toernooien. Al deze sporters hebben opnieuw voldaan aan de voorwaarden die de IAAF stelt aan atleten uit Rusland om ondanks de aanhoudende schorsing van de Russische atletiekfederatie toch uit te komen in internationale competities. Zij mogen onder meer geen dopingverleden hebben en evenmin hebben samengewerkt met trainers en coaches die een dopingachtergrond hebben.

De IAAF schorste de Russische atletiekbond in 2015 vanwege omvangrijke dopingpraktijken. Volgens de mondiale atletiekfederatie maken de Russen vooralsnog te weinig vorderingen in het antidopingbeleid om de uitsluiting op te heffen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019