Sporttribunaal behandelt jarenlange schorsing van Rusland

2 november 2020 03:30:00

LAUSANNE (ANP) - Het internationaal sporttribunaal CAS buigt zich deze week achter gesloten deuren in Lausanne over de schorsing van Russische sporters voor de Olympische Spelen en andere grote sportevenementen. Rusland heeft bij het CAS beroep aangetekend tegen de schorsing van vier jaar, opgelegd door het mondiale antidopingbureau WADA vanwege omvangrijke dopingfraude in het land.

Het tribunaal heeft vier dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak die eigenlijk al in het voorjaar zou dienen, maar vanwege de coronacrisis enkele maanden werd uitgesteld. Lang niet alle juristen en getuigen zijn ter plekke aanwezig. Een deel van de hoorzitting gebeurt via videocalls. Het CAS neemt na behandeling van de zaak de tijd om tot een uitspraak te komen. Het sporttribunaal stuurt donderdag alleen een verklaring naar buiten als de verhoren zijn afgerond.

WADA schorste de Russische topsport eind 2019 voor vier jaar wegens omvangrijke dopingfraude. Het Russische antidopingbureau Rusada tekende beroep aan. Het mondiale bureau wilde de hoorzittingen bij het CAS in het openbaar houden, maar de betrokken partijen konden hier geen akkoord over bereiken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020