Voor einde van 2020 beslissing over Russisch beroep in dopingzaak

5 november 2020 19:48:05

LAUSANNE (ANP) - Voor het einde van het jaar verwacht het internationaal sporttribunaal CAS uitspraak te kunnen doen in het beroep tegen de schorsing van Russische sporters voor de Olympische Spelen en andere grote sportevenementen. Rusland vecht de schorsing van vier jaar aan, opgelegd door het mondiale antidopingbureau WADA vanwege omvangrijke dopingfraude in het land.

"Terwijl het moeilijk is om precies te voorspellen hoe lang dit proces zal duren, wordt verwacht dat het besluit tegen het einde van dit jaar zal komen", luidde het statement van het CAS donderdag na een vierdaagse zitting, waaraan de meeste deelnemers via een videoverbinding meededen, in Lausanne.

WADA schorste eind 2019 alle Russische sporters voor vier jaar wegens dopingfraude in Rusland. Het land ontkent alle aantijgingen en tekende beroep aan. Eigenlijk zou de zaak in het voorjaar dienen, maar vanwege de coronacrisis werd het enkele maanden uitgesteld. WADA wilde de hoorzittingen bij het tribunaal in het openbaar houden, maar de betrokken partijen konden hier geen akkoord over bereiken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020